Jedenáctý ročník soutěže CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY (CHJ) zve k účasti potravináře a zemědělce z regionu!

Jedenáctý ročník soutěže CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY (CHJ) zve k účasti potravináře a zemědělce z regionu!

Pojedenácté zve Regionální agrární komora Jihočeského kraje (RAK JK) výrobce potravin k účasti v soutěži o známku CHJ. Letos je přihlašovatelům otevřená od 15. února.

Zapojené subjekty z řad zemědělců i potravinářů mohou přihlásit jídlo a nápoje jihočeského původu do jedenácti kategorií maximálně však deset produktů. Příjem přihlášek končí 27. března.

Výběr elitních jihočeských potravin zajistí nezávislé komisní posuzování produktů prostřednictvím vícekriteriálního bodovacího systému poslední květnovou středu. Největší šanci získat známku CHJ mají dobroty zrozené z maximálního podílu jihočeských surovin, výrobky lahodící oku, čichovým i chuťovým buňkám. Také název a obal výrobku vyjadřující regionální příslušnost přinášejí bodové zvýhodnění při poměřování s konvenčními potravinářskými produkty. Jednou z podmínek přijetí potravin a nápojů do soutěže CHJ je jejich aktuální dostupnost v maloobchodě nebo v přímém prodeji.

 Vyhlášení výsledků letošní soutěže se uskuteční při příležitosti konání  premiérového ročníku gastronomického festivalu BOSCH FRESH na českobudějovickém výstavišti  první květnovou sobotu.

Úspěšní přihlašovatelé získají pro produkty oceněné známkou CHJ mediální zviditelnění a systematickou marketingovou podporu ze strany agrární komory i partnerů soutěže. K těm patří Jednota, s. d. České Budějovice a Jednota, družstvo spotřebitelů v Kaplici. Producenti zapojení do projektu CHJ  získávají možnost prezentovat své výrobky na webových stránkách CHJ, AGROREPORTa na sociálních sítích. Značka CHJ pomáhá k podpoře kvalitních regionálních potravin při jejich prezentaci a prodeji na veřejných  akcích a výstavách. Také si našla alternativní cestu do malých prodejen i tržních řetězců.  Jihočeská agrární komory pro potravináře z regionu pravidelně pořádá odborné semináře, společenské akce a hledá přímé odběratele jejich zboží. Bonusem projektu je každoroční vydání katalogu vítězných dobrot a bezplatná dostupnost profesionálních produktových fotografií.

V průběhu minulých ročníků prošlo komisním hodnocením 1427 výrobků. Do současnosti byla značka udělena 250 výrobkům. Projekt CHJ realizuje od roku 2007 RAK JK za podpory Jihočeského kraje.

Podrobná pravidla soutěže jsou dostupná na  http://www.chutnahezkyjihocesky.cz/soutez

 Autor: RAK JK