V roce 2019 se do soutěže CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY přihlásilo 43 výrobců a komise hodnotila 105 produktů.
Zvláštností letošního ročníku bylo silné zastoupení potravin s vysokou přidanou hodnotou. Jihočeští potravináři stále více sází na originalitu snoubící tradiční receptury s vysokým podílem místních surovin a s inovacemi. Odrážejí trend rostoucího podílu zdravé, a přitom chuťově nadstandardní, výživy. Klasické zákusky se o smyslové orgány hodnotitelů přetahovaly například s bezlepkovými nepečenými dorty, čaj z hlohu peřenoklaného se šťávou z kysaného zelí, borůvkové víno s ciderem Bubák. Zajímavostí je například Kozí mléčný karamel či Tažený štrůdl se smaženými vejci. Mezi hodnocenými dobrotami nechybí série medů, speciality z místního ovoce a zeleniny, pivo z malých pivovarů, výrobky z ryb a mnoho variant jihočeského chleba.