Sedmnáctý ročník soutěže CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY (CHJ) přilákal k účasti 51 výrobců regionálních potravin.
Ti přihlásili do dvanácti kategorií 156 produktů, což je o 24 více než vloni. K nejvyššímu meziročnímu nárůstu – o téměř 250 procent – došlo v kategorii pekárenských výrobků, kde jich bude o právo užívat značku CHJ soupeřit 42. Naopak největší propad (z 37 na 28) organizátoři zaznamenali u výrobků masných.
Osvěžením letošního seznamu soutěžících dobrot byly například elixíry z místních bylinek nebo lízátka, připomínajících skleněné šperky. Med ze Štipoklas, Krumlovský koláč, Poněšický višňový likér 30%, Husinecký pecen, RYBÍ KULIČKY, ŠEVCOVSKÝ MLS a další místopisně rezonující výrobky, potvrzují sázku jejich přihlašovatelů do soutěže na lokální názvosloví. Naopak příslibem důkazu umění dosáhnout na jihu Čech světové kvality jihočeskýma rukama z jihočeských surovin by mělo být pečivo z budějovické Pekárny Leipomo, fungující podle vzoru finských řemeslných pekáren.