Střední odborná škola ekologická a potravinářská ve Veselí nad Lužnicí chystá pro zájemce o proniknutí do tajů mlékárenské výroby odborný víkendový kurz.
S technologickými postupy výroby tvarohů, sýrů a kysaných mléčných výrobků se účastníci seznámí pod vedením kvalifikovaných školitelů v poloprovozních podmínkách na přelomu ledna a února příštího roku.
Třídenní víkendový kurz má na programu teoretickou přednášku a zejména výuku praktických technologických dovedností souvisejících se zpracováním mléka. Součástí je též smyslové hodnocení mléčných výrobků a ukázky správného porcování a servírování sýrů. Školení je otevřené začátečníkům i mírně pokročilým znalcům uvedené problematiky z řad veřejnosti i malým producentům mléka uvažujícím o zpracování své produkce do podoby jedinečných regionálních specialit.
Termín konání a podrobnější informace o kurzu naleznete zde.