Kurz domácí výroby sýrů, jogurtu a tvarohu

Kurz domácí výroby sýrů, jogurtu a tvarohu

Obchod U Dobráka v Českých Budějovicích si pro milovníky výrobků z mléka připravil Kurz domácí výroby sýrů, jogurtu a tvarohu, který se bude konat o víkendu 22. a 23. 2. 2014 v Křesťanském rodinném centru Petrklíč.

Lektor Petr Rubáš provozuje farmu Mlsná ovečka v Borovanech a s výrobky z mléka má dlouholeté zkušenosti. Na kurzu všem zájemcům poskytne veškeré informace týkající se zpracování mléka. Bude možné si vyzkoušet vlastnoruční výrobu čerstvého sýra, hněteného sýry typu oštěpok, lisování polotvrdého sýra, výrobu tvarohu a jogurtu, výrobu pařeného sýra, zpracování brynzy a nakládání sýra.
 
Cena kurzu včetně materiálu a občerstvení je 2 000,-
 
Podrobné informace a přihlášku naleznete na www.obchodudobraka.cz/op-16-kurzy nebo na telefonních číslech: 728 889 616, 777 578 252.
 

Ing. Pavla Hambergerová